Още двама български тенисисти ще имат възможност да участват на Sofia Open 2021. Това са Пламен Милушев и Радослав Шандаров, които като резерви попаднаха в турнира на двойки и днес ще имат шанса да излязат на корта срещу Сантияго Гонсалес (Мексико) и Андрес Moлтени (Аржентина).

Първоначално двамата българи бяха трети в списъка на така наречените „алтернативни двойки“. Останалите две обаче вече не са в София, което даде прекрасния шанс на родните тенисисти да заемат мястото, освободено от испанците Педро Мартинес и Жауме Мунар.

От двамата Милушев е тенисистът с повече успехи. В момента той е №1465 в ранглистата на двойки, като през тази година може да се похвали с един финал на ниво ITF в началото на годината в Анталия в тандем със Симеон Терзиев. 

Шандаров е №2483 в класацията на АТР при двойките, като единственият му мач тази година е загуба в Созопол в първи кръг в тандем със Стефан Луканов. 

Така българското участие в "Арена Армеец" днес ще включва четирима родни представители, тъй като за своя мач на двойки излиза и тандемът Александър Донски/Димитър Кузманов. Те ще се изправят след 15 часа срещу британците Джони О'Мара и Кен Скупски. Мачът им ще бъде след този на Милушев и Шандаров.

Днес ще започнат участието си на сингъл и фаворитите Яник Синер (Италия) и Гаел Монфис (Франция). Вторият в схемата Монфис ще излезе на Централния корт в зала "Арена Армеец" след 18:00 часа в първи мач от вечерната сесия срещу Иля Ивашка (Беларус), който днес елиминира Пабло Андухар (Испания) с 6:4, 6:3.

Веднага след двубоя поставеният под номер 1 и защитаващ титлата си Синер ще се изправи срещу квалификанта Егор Герасимов (Беларус).