Четири от осемте участнички на Турнира на шампионките вече са ясни - освен Пиронкова и Кириленко, които получиха "уайлд кард" от организаторите, днес участие потвърдиха още бившата №3 в света Надя Петрова и настоящата №1 в ранглистата на двойки Роберта Винчи, предава сайтът на WTA, цитиран от teniskafe.com.

Двубоите от турнира ще се проведат в столичната зала “Арена Армеец” от 30 октомври до 4 ноември.

"Много добро постижение е, че успях да се класирам за Турнира на Шампионките в София. Това означава, че и през тази година спечелих турнир. Мисля си, че състезанието в София е един добър начин да приключиш сезона", коментира намиращата се в момента под №13 в ранглистата Петрова.

"Радвам се, че усилията, положени в тренировките, се изплащат. Беше дълъг сезон, през който се случиха много неща, но се радвам, че показвам добър тенис в края на годината", добави рускинята, която тази година достигна до финал на Ролан Гарос.

Роберта Винчи, освен №1 в ранглистата на двойки, се намира и на престижната 15-а позиция на сингъл. "През миналата година в Бали бе невероятно, така че съм много щастлива, че през този сезон успях да се класирам за София. Не си спомням някога да съм посещавала България, така че съм много развълнувана от предстоящята ми първа визита. Надявам се да завърша сезона по един добър начин", сподели италианката, която заедно със Сара Ерани ще участват на Шампионата на WTA в турнира на двойки.

"Много съм щастлива от начина, по който се разви този сезон за мен", добави още италианката, която през 2011 г. дебютира в Топ 20 на сингъл, а през тази влезе в Топ 15. "Ще дам най-доброто от себе си както в София, така и със Сара в Истанбул. Двете заедно спечелихме Ролан Гарос и US Open - не мога да повярвам, все едно сънувам."

В първите три издания на Турнира на шампионките форматът бе стандартна схема на директни елиминации, но от този сезон осемте участнички ще бъдат разделени на две групи. "Преди беше по-лесно, когато играехме на директни елиминации, но пък сега на всяка участничка са гарантирани поне три мача, което означава и повече шоу за публиката. Наистина нямам търпение турнирът да започне", коментира по този повод Надя Петрова.