Григор Димитров се класира за третия кръг на на Мастърса в Синсинати. Българинът победи американеца Брайън Бейкър с 6:3, 6:2 в мач от втория кръг. Гришо преди това беше играл само веднъж срещу Бейкър. Първата ни ракета го печели с 6:3, 7:6 (8) на турнира в Бризбейн в началото на този сезон.

Хасковлията загуби елементарно първия гейм, след като набързо поведе с 40:15, но допусна обрат. В следващите две части обаче той доминираше и дръпна с 2:1 гейма, преди да направи серия от непредизвикани грешки, довела до 2:2. После Димитров реализира подаването си и направи пробив, за да дръпне с 5:2. В осмия гейм Бейкър направи двойна грешка и даде сетбол на Гришо. Нашият тенисист изпусна нервите си и американецът се възползва – 5:3. След ас и силни минаващи удари Димитров спечели подаването си, а с това и сета – 6:3.

Втората част започна отлично за нашето момче, което проби сервирането на съперника си, а после реализира своето, за да дръпне с 2:0. Димитров продължи да демонстрира превъзходството си над 185-ия в световната ранглиста. Той спечели подаването си на 15 и на няколко пъти предизвика аплодисментите на публиката след мощен уинър от форхенд и страхотен минаващ удар. Гришо поведе с комфортното 5:1 след слаб сервис гейм за Бейкър, който допусна двойна грешка, и реализира подаването си. До края на сета хасковлията не направи срив и затвори мача - 6:3, 6:2. Срещата продължи 56 минути.

Вчера българинът изхвърли намиращия се под №15 в световната ранглиста Николас Алмагро. По този начин той взе реванш за загубата в петсетовия трилър на "Аустрелиън Оупън" 2012, когато хасковлията също се представи много силно, но в края не издържа физически.

След като елиминира и американеца, на осминафинала Димитров ще се изправи по всяка вероятност срещу Рафаел Надал. Това е трето участие на Гришо в Синсинати и първи път, в който се класира за тази фаза.

С днешния си успех 22-годишният българин спечели чек за 38 000 щатски долара и 90 точки. С това той си осигури оставане в Топ 32 на следващото издание на ранглистата, което от своя страна ще означава място сред поставените на US Open - следващият турнир на Григор Димитров.



ГРИГОР ДИМИТРОВ - БРАЙЪН БЕЙКЪР 6:3, 6:2