Легендарният тенисист Борис Бекер вече от няколко дни излежава присъдата си от 25 месеца затвор заради финансови престъпления в Англия, свързани с обявен преди години личен фалит.

54-годишният германец беше настанен в един от най-ужасните британски затвори - „Уандсуърт“. Занданът е известен с мизерните си условия на живот и отвратителната храна.

Сега обаче станаха ясни повече подробности за ежедневието на затворниците. Те са принудени да поддържат чистота в килиите си, но за това официално не получават никакви пособия или препарати.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Така всички затворници, включително и Бекер, са принудени да чистят с подръчни средства. Най-честата практика, до която прибягват осъдените е почистване с личната си четка за зъби.

Друг вариант е да ползват част от дрехите си за по-големите места за почистване. Седмично на затворник се полагат три чифта чорапи, три или четири чифта гащи, също толкова тениски и две долнища на анцуг.

Голям проблем за Борис Бекер, който заклет пушач, ще бъде забраната за тютюнопушене в затвора. На затворниците е позволено да ползват електронни цигари.

Традиционните тютюневи изделия са категорично табу. Това не означава, че затворниците не ги ползват. Зад решетките има добре организирана контрабанда, в която в повечето случаи участват подкуепни надзиратели. Цените обаче не са евтини. Един лист тютюн се продава за 6 евро. Една кутия обикновени цигари струва 1200 евро.