Международната федерация по тенис ще реши на 31 юли въпроса с “уайлд кард” за турнира на смесени двойки в Лондон. Българската централа е подала молба дуетът Цветана Пиронкова - Григор Димитров да бъде включен в схемата от 16 участници, но шансовете изглеждат малки. До момента сигурни са 14 двойки, остава да се допуснат още две.

Димитров и Пиронкова имат места в схемите от по 64 души на сингъл за мъже и жени. Утре българите започнат тренировки на тревата в "Ол Инглънд клъб", където се провежда "Уимбълдън", и където ще е олимпийският турнир.

Цвети и Гришо нямаха почти никакъв опит в играта на смесени двойки, но това не им попречи да направят истински фурор в началото на годината по време на турнира "Хопман Къп", където записаха победи и в трите си мача - над Фиш/Матекс-Сандс, Возняцки/Нилсен и Бердих/Квитова, пише още tenniskafe. Към този момент заявки за участия са подали отбори като Азаренка/Мирни, Щепанек/Квитова, Иванович/Зимонич, Дулко/Дел Потро, а освен това ще има две американски двойки с участието на братята Боб и Майк Брайън, но за момента партньорките им не са официално обявени.