Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Григор Димитров и Цветана Пиронкова си осигуриха участие на Олимпиадата, където със сигурност ще се изявяват на турнира на сингъл, но все още няма яснота дали ще играят на този на смесени двойки.

Цвети и Гришо многократно изразиха желанието си да сторят това, но от друга страна почти не участваха на турнири на двойки през последните 12 месеца и съответно класирането им в ранглистата е много ниско в сравнение с другите желаещи. За определяне на позициите в списъка за смесените двойки се взима сбора от по-добрите класирания на двамата тенисисти, независимо дали на сингъл или двойки, но и то не е достатъчно на фона на останалите претенденти. В крайна сметка двамата са много далеч от попадане по право в основната схема на смесените двойки и единственият шанс е да получат "уайлд кард".

В следващите няколко дни Българската федерация по тенис очаква официален отговор дали Пиронкова и Димитров ще получат една от "уайлд картите". Схемата за смесените двойки е за 16 отбора, 12 от които попадат по право, а останалите четири ще бъдат определени от международната тенис федерация ITF.

Цвети и Гришо нямаха почти никакъв опит в играта на смесени двойки, но това не им попречи да направят истински фурор в началото на годината по време на турнира "Хопман Къп", където записаха победи и в трите си мача - над Фиш/Матекс-Сандс, Возняцки/Нилсен и Бердих/Квитова, пише още tenniskafe. Към този момент заявки за участия са подали отбори като Азаренка/Мирни, Щепанек/Квитова, Иванович/Зимонич, Дулко/Дел Потро, а освен това ще има две американски двойки с участието на братята Боб и Майк Брайън, но за момента партньорките им не са официално обявени.

Серина Уилямс е сред главните кандидатки, но бившата №1 заяви, че по всяка вероятност ще участва само на сингъл и двойки жени в тандем със сестра си Винъс.