Цветана Пиронкова последва съдбата на Григор Димитров и отпадна от румънката Сорана Кърстя на турнира в Бирмингам. Двамат българи бяха на кортовете по едно и също време, но Хюит приключи по-бързо с Гришо. Цвети се противопостави максимално на световната номер 24, но не успя да стигне до успех – 4:6, 4:6.

Срещата между двете приключи за час и 12 минути, а в следващия кръг Кърстя ще се изправи срещу победителката от срещата между Андреа Хлавачкова - Бояна Йовановски.

Сорана Кърстя - Цветана Пиронкова
6:4, 6:4

Първи сет

Срещата започна равностойно, като и двете тенисистки печелиха сервис геймовете си. Резултата вървеше гейм за гейм, като Пиронкова спаси два брейкпойнта при 2:2 и поведе в резултата. При следващия си сервис тя бе безпомощна и Кърстя стигна до важния пробив, с който поведе с 4:3.

Румънката затвърди успеха със спечелен свой гейм и дръпна с 5:3.Пиронкова спечели своя сервис, но бе безпомощна при последвалия такъв за Кърстя – 6:4 за румънката.


Втори сет

Пиронкова позволи на Кърстя да започне с пробив този сет, а румънката успя да го затвърди и да дръпне с 2:0. Цвети най-после успя да намали резултата, след като спечели сервис гейма си на 15 – 1:2.

Първата ни ракета при жените най-после успя да покаже най-доброто от себе си и върна пробива – 2:2.

Пиронкова и Кърстя си размениха по един бърз гейм и резултат отново бе равен – 3:3. Двете спечелиха трудно следващите си сервис геймове и резултата отново бе равен – 4:4. При последвалото подаване на българката се стигна до решителен пробив. Кърстя успя да измъкне подаването на пловдивчанката и застана на линия да сервира за мача - 4:5

Гейм на 0 и Кърстя подължава напред - 4:6.