ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Цветана Пиронкова продължава отличното си представяне на любимия си "Уимбълдън", където вчера стартира с категоричното 6:0, 6:1 над Анастасия Павлюченкова и се класира във втори кръг. Цвети днес записа изразителен успех и в турнира на двойки. В двубой от първи кръг пловдивчанката и партньорката й Янина Викмайер се наложиха с 6:4, 6:1 срещу Мадисън Кийс и Мелани Уден.

Българо-белгийският тандем нямаше особени проблеми срещу американките и заслужено се класира в следващата фаза.

По този начин Пиронкова и Викмайер си осигуриха по 6000 паунда от наградния фонд и 160 точки за ранглистата на двойки.

В спор за място на 1/8-финалите Цвети и партньорката й ще се изправят срещу победителките от мача между Йовановски/Долонц и Кинг/Джие.

Малко по-късно днес Григор Димитров също ще започне участието си на двойки, където си партнира с миналогодишния шампион Фредерик Нилсен, а техни съперници в първи кръг ще бъдат Виктор Троицки и Бърнард Томич. Двубоят е последен в програмата на корт №14 и се очаква да започне след 18:30 часа, като БЛИЦ ще ви предостави възможност да го гледате директно с картина.

БЛИЦ припомня, че Пиронкова утре излиза срещу Барбора Захлавова Стрицова от Чехия, като по-късно ще стане ясно на кой корт ще бъде срещата и дали ще може да бъде наблюдавана директно с картина.

Единственият двубой между двете завърши в полза на чехкинята - 7:6, 6:3 в първи кръг на турнира в зала в Париж през 2011 година. Ако Пиронкова елиминира и Стрицова, ще се изправи срещу победителката от двубоя между Петра Мартич и Каролина Плишкова.