Първата ракета на България Цветана Пиронкова пропуска мачове на националния отбор за "Фед къп" за първи път от 2003 година. Причината е, че шампионката от Сидни не успя да излекува травмата, с която се прибра от Мелбърн. Ето какво каза Цвети по този повод.

"Не се чувствам възстановена от контузията в бедрото, която получих в Австралия. Трябва ми повече време, за да мога да се възстановя на 100 процента. Решението да не участвам в предстоящите срещи на България не беше лесно, но вярвам, че е правилното за мен в дългосрочен план. Пожелавам успех на отбора за "Фед къп", вярвам, че момичетата ще се представят добре в Будапеща", заяви Пиронкова.

Освен Цвети, заради контузия отпадна в последния момент и Диа Евтимова. На техните места капитанът на отбора Дора Рангелова повика Изабелла Шиникова и дебютантката Борислава Ботушарова. Те се присъединяват към Елица Костова и другата дебютантка Виктория Томова.

Двубоите от първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп" са от 4 до 9 февруари в унгарската столица. България е в група "D" заедно със съставите на Беларус, Португалия и Турция.