Цветана Пиронкова показа разочарованието си от днешната загуба от квалификантката Инди де Фрооме на старта на турнира в Антверп. 
 
Българката загуби от холандката със 7:5, 3:6, 3:6, което бе посрещнато от мнозина като голяма изненада.
 
"Не бих определила загубата като тежка, честно казано. Може би за хората, които са встрани от тениса изглежда непредвидена. В нашия спорт конкуренцията е много сериозна и няма слаби състезателки. Ето и днес - холандката, която е извън първите 200 игра в повечето време като тенисистка от Топ 10. Страхотен талант показа Инди и явно е една от бъдещите звезди на WTA, все пак тя е, както разбрах, само на 18 години. Разочарована съм от загубата, всяка една е неприятна. Имах амбиции да продължа напред в Антверп, защото турнирът е много силен. Днес дадох всичко от себе си, имах своите шансове, но за съжаление не успях да се възползвам от всички. Като цяло се получи добър мач, който се хареса на публиката. Това е тенисът, вече мисля за следващия турнир.
 
При 2:2 във втория сет не успях да си взема сервис гейма. От тогава нещата започнаха да се случват все по-трудно и по-трудно за мен. Съперничката спря да прави каквито и да било грешки. Показа страхотен сервис и уинъри. Аз разбира се се борих до край и опитвах какво ли не - да сменям ритъма, да пускам къси топки, слайсове... Явно Де Фрооме също искаше победата и се добра до нея.
 
Гледах последния й мач от квалификациите и имах представа, какво да очаквам. Видях, че има много мощни удари, но беше трудно да противодействам. Аз се опитвах да играя по-агресивно, не само да се защитавам, но беше трудно. Тя постигаше уинъри от всяка точка на корта", коментира Пиронкова в интервю за "Тенис 24".