Цветана Пиронкова призна, че заслужено е загубила от Мария Кириленко. Българката отстъпи с 1:6, 4:6 в мач от група “Средец” на Турнира на Шампионките в София с награден фонд 750 хиляди долара.

“Кириленко е комплексен играч, днес игра много силно и заслужено победи. Доволна съм от начина, по който играх. Може би не бях възстановена физически, но не смятам да се оправдавам. Ще направя всичко възможно, за да се възстановя добре за двубоя в петък. Отново страхотна публика, нямам думи. Благодаря ви много, благодаря, че ме подкрепяте и в победи, и в загуби”, заяви Пиронкова след двубоя с Кириленко.

"Утре имам почивен ден, което е плюс за мен. Ще бъда в залата и ако имам възможност, ще наблюдавам двубоя между Петрова и Кириленко. Те двете са различни състезателки. Надя е доста по-остра, докато Мария е много силна в отбрана. С Петрова играх на клей в Брюксел, тогава я победих. Играх доста добре срещу нея”, коментира още Пиронкова.

Запитана, дали може двете рускини да уговорят мача помежду си, Пиронкова сподели: "Това е абсурдно. В тениса уговорени мачове няма”./БЛИЦ