Потопете се в света на статистиката!

Цветана Пиронкова загуби от Мария Кириленко с 0:2 сета (1:6, 4:6) в мач от група "Средец" на Турнира на Шампионките в София. Рускинята игра перфектно, не даде никакви шансове на нашето момиче и спечели двубоя след 1:23 часа игра. Това беше първа среща помежду им. Припомняме, че в първия си мач вчера Пиронкова победи китайката Цзе Джън с 2:6, 6:4, 7:6 (4), а Кириленко почиваше.

По-рано Надя Петрова победи китайката Цзе Джън в мач от същата група с 2:0 сета (6:3, 6:3). Така Пиронкова, Надя Петрова и Мария Кириленко имат по една победа и една загуба, а китайката Джън е с две загуби. Цветана Пиронкова почива в четвъртък (1 ноември), когато играят Надя Петрова срещу Мария Кириленко. В петък (2 ноември) българката ще се изправи в решаващ мач срещу Надя Петрова, за да се класира за полуфиналите.

Още в първия гейм Цветана Пиронкова проби подаването на Кириленко и поведе с 1:0. Рускинята обаче веднага върна пробива и спечели втория гейм с 40:15. В третия гейм красивата рускиня поведе с 2:1, след като спечели подаването си. Пиронкова стигна до равенство 40:40, но не успя да издържи и загуби гейма. Лекият превес на Кириленко продължи и тя проби сервиса на Цвети за 3:1, след като двете отново стигнаха няколко пъти до равенство 40:40. Чаровната рускиня поведе и с 4:1, след като в петия гейм не позволи на нашата Цвети да й се противопостави. Пловдивчанката отново имаше проблеми с дългите топки от дъното на корта, при които грешеше. В следващия гейм Пиронкова сервираше, стигна се до резултат 40:40, но нашето момиче отново направи лесни грешки. Първо изпрати къса топка в мрежата отблизо, а след това отново не вкара дълга топка. Последва дълго разиграване, в което Кириленко показа страшна мощ и пращаше топки до линиите, на което Пиронкова не издържа. Рускинята поведе с 5:1 с пореден пробив. Кириленко затвърди пробива си с прекрасен сервис-гейм за 6:1 в първия сет.

00000000000000000000000000011.jpg

В първия гейм на втория сет Пиронкова подаваше първа и спечели, въпреки че отново изпитваше леки затруднения. Българката направи победната точка, излизайки на мрежата. Цвети успя да пробие сервиса на Кириленко и дръпна с 2:0 гейма след двойна грешка на рускинята. За жалост гостенката от Русия веднага върна пробива и намали на 1:2. Резултатът в гейма отново стигна равенство 40:40, но при разиграванията Цвети не успя да пласира добре дълбоките топки. Последва нов гейм за Мария Кириленко за 2:2, този път при нейното подаване. Дойде ред за сервис на Пиронкова, но и този път тя позволи на рускинята да я пробие за 3:2. При резултат 40:40 Кириленко взе предимство, а след това излезе на мрежата и с много красив и техничен удар затвори гейма в своя полза. Доминацията на рускинята продължи и тя поведе с 4:2 на свой сервис. И в този гейм 25-годишната руска състезателка показа мощ при ударите, на които Пиронкова не можа да отвърне и пращаше в аут почти всяка дълга топка от дъното на корта. След четири поредни гейма за рускинята дойде ред и Пиронкова да спечели за 3:4.

При подаването си пловдивчанката се поокопити и вкара няколко добри удара, а за последната точка изпрати мощен сервис в полето на Кириленко, на който тя не успя да реагира. В следващия гейм при сервис на рускинята нашето момиче стигна до преднина 40:30 и можеше да стигне до пробив, но направи елементарна грешка и резултатът стана 40:40. Последва предимство за Мария Кириленко и страхотен късмет. В последното разиграване за гейма топката попадна на линията в полето на Пиронкова, тя поиска “орлово око” за аут, но нямаше късмет, точката беше в полза на съперничката й, която поведе с 5:3 гейма. Българката спечели важен следващ гейм при своето подаване и резултатът стана 5:4 в полза на Кириленко. В последвалото си подаване рускинята затвори гейма с 6:4, а с това и с мача – 2:0 сета (6:1, 6:4).