Името на Григор Димитров беше замесено в скандал. Испанският тенисист Роберто Баутиста Агут заяви пред Sport.es, че е получил смъртни заплахи след загуба от българина преди повече от пет години. Испанецът е бил атакуван от фен, която явно е бил заложил за негова победа и е останал ядосан от крайния резултат. Изявлението беше по повод разследването на уговорените мачове в тениса.

"Когато губиш, ти говорят всякакви неща. Веднъж един тип ми написа във Facebook: "Внимавай, когато излизаш на улицата. Ще те причакам и ще те обеся на някое дърво".

Това стана след загуба от Григор Димитров с тайбрек, в който имах предимство. После се оглеждах на всички страни, когато излизах от хотела, разказа Баутиста Агут. -Това нещо със залаганията е много опасно. Някой ден може да се стигне дори до нещастен случай.”

Мачът, визиран от испанеца, е от четвъртфиналите на турнира в Орлиънс през 2010 година. Тогава Димитров се наложи с 3:6, 6:2, 7:6 (6).

Роберто Батиста Агут е роден на 14 април 1988 година в Кастейо де ла Плана (Валенсия). Като юноша не постига кой знае какви успехи, балансът му е 41 победи и 13 загуби. Стига едва до №47 в ранглистата за юноши през 2006 година. Едва през 2012 година се класира на първия си АТП четвъртфинал - в Санкт Петербург, където губи от Фабио Фонини. През същата година печели и първата си титла от категория "Чалъндж" - на турнира в Рим. Печели още два трофея от тази категория, което му дава за първи път място в Топ 100. Всъщност, преди испанецът да се насочи към тениса, тренира футбол. Обича Виляреал и се записва в академията на клуба, където остава до 14-годишна възраст.

Прякорът му е Бати, вероятно от фамилията му Баутиста. Като малък обаче му лепват прякора и заради легендарния аржентинец Габриел Батистута. Фен е на "жълтата подводница" и на местния Кастейон. Тръгва по футболната пътека заради баща си Хоакин, който рита за местни отбори. В момента Баутиста Аугут-старши е банкер, а майката на тенисиста се занимава с магазини за дрехи.