Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира във Вашингтон. Хасковлията и американският му партньор Томи Пол се класираха за четвъртфиналите в надпреварата за двойки, след като записаха успех със 7:6 (8), 6:2 над американците Сам Куери и Джак Сок.

Триумфът донесе на Гришо и Пол по 90 точки за световната ранглиста, както и по 15 970 долара от наградния фонд. За място на полуфиналите двамата ще играят срещу Рейвън Клаасен (ЮАР) и Бен Маклаклън (Япония), които надвиха казахстанския дует Андрей Голубьов и Александър Бублик.

Тази нощ Григор Димитров ще изиграе първия си мач от срещите на сингъл във Вашингтон. Българинът, който пропусна първия кръг, ще има за съперник Иля Ивашка от Беларус. Според предварителната програма срещата е обявена за полунощ 0:00 часа.

След полунощ Григор Димитров започва участието си на сингъл с двубой срещу Иля Ивашка (Беларус). 27-годишният тенисист от Беларус е 65-и в света в момента. Той няма титли в Тура на АТП. Двамата играха през май на турнира в Женева, когато Димитров спечели с 6:4, 6:4.