Организаторите на започващия тази година на 27 септември заради пандемията от коронавирус "Ролан Гарос" обявиха списъка с подалите заявка за участие на турнира в Париж тенисисти.

От листата с всички играчи от Топ 100 на ранглистата на ATP има само двама тенисисти, които няма да участват на турнира от Големия шлем във френската столица - Роджър Федерер и Ник Кирьос. Швейцарецът вече обяви, че заради проблемите си с коляното няма да играе до края на 2020 година, а австралиецът реши да не се включи и в провеждащия се в момента US Open.

Заемащият 115-а позиция в ранглистата Анди Мъри не влиза в основната схема по рейтинг и ще трябва да чака "уайлд кард" или голям брой отказвания преди старта на надпреварата. Последният, който намира място в спиъса със своя ранкинг, е №104 в света Норберт Гомбош.

Носителят на рекордните 12 титли на "Ролан Гарос" Рафаел Надал ще защитава миналогодишната си титла в Париж, след като пропуска US Open в момента, въпреки че през миналия сезон триумфира с трофея в Ню Йорк.

Под №20 в листата за „Ролан Гарос“ пък е единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров.