Четвъртфиналите при жените на Australian Open поднесоха голяма изненада, а в същото време приказката за Джесика Пегула приключи.

Световната номер 1 Ашли Барти бе победена от Каролина Мухова и приключи участието си в Мелбърн. Австралийката претърпя поражение с 6:1, 3:6, 2:6 от чехкинята след почти два часа игра. 

Първият сет бе изцяло за Барти, която записа два пробива и надделя категорично с 6:1. Австралийката поведе с пробив и 2:0 във втория сет, но след това започна обратът. Мухова коренно промени играта си , изравни и след това направи пробив при 4:3 в своя полза и прати срещата в решителен трети сет. В него чехкинята записа ранен брейк, дръпна с 4:2 и записа нов пробив, след което приключи мача с успех в тази част с 6:2.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

На полуфиналите Мухова ще се изправи срещу Дженифър Брейди, която сложи край на участието на сензацията Джесика Пегула. 24-ата в света надделя с 4:6, 6:2, 6:1 за час и 42 минути игра. 

Пегула записа два пробива в първия сет и по всичко личеше, че ще продължи да пише история. Брейди обаче бе безапелационна в следващите два сета. Тя регистрира три пробива във втората част, а в третата не позволи на Пегула да спечели нито един свой сервис гейм.

Брейди и Мухова ще играят за пръв път на полуфинали на Australian Open.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!