ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Френският министър на спорта Амели Удеа-Кастера размаха пръст на сръбската тенис звезда Новак Джокович след посланието му по повод напрежението в Косово. Удеа-Кастера определи подобни послания като неподходящи и заяви, че вече е проведен разговор с Джокович по темата, като сърбинът е бил посъветван да се придържа към неутралитет на корта.

„Когато става въпрос за защита на човешките права и обединяване на хората около универсалните ценности, спортистът съвсем свободно може да го направи“, каза Амели Удеа-Кастера, но добави, че посланието на Джокович е „войнствено и много политическо“, и „не трябва да се повтаря“.

След победа в първия кръг в Париж в понеделник Джокович написа на сръбски на обектива на телевизионна камера: "Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието."

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Джокович бе критикуван от тенис федерацията на Косово, след като изрази мнението си по повод сблъсъците в Северно Косово между косовските сърби и косовската полицията и мироопазващите части на НАТО в страната.

Косовският олимпийски комитет поиска от Международния олимпийски комитет да започне дисциплинарна процедура срещу Джокович, обвинявайки сръбският тенисист, че е засилил политическото напрежение в страната с надписа си.

Самият тенисист каза пред репортери, че според него това, което е написал на телевизионната камера, е „най-малкото, което мога да направя. Чувствам се отговорен като публична личност... както и като син на човек, роден в Косово".

Без да споменават Джокович по име, организаторите на Откритото първенство на Франция посочиха в изявление вчера, че не са били нарушени правила, отбелязвайки, че понякога коментари за международни събития "навлизат в сферата на турнира, което е разбираемо“.

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!