13-кратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 5 в схемата испанец нямаше проблеми и спечели срещу нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:3, 6:2, 6:4. Двубоят продължи 2 часа и 13 минути игра, а след успеха Надал призна, че вече се чувства стар. На 3 юни той ще навърши 36 години. 

Надал направи шест пробива в мача и два пъти загуби подаването си. В третия сет той имаше възможност за пробив за 5:0, но не успя. В следващия гейм загуби подаването си, но до края не допусна срив в играта си и затвори срещата с втория си мачбол.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Това е много специален турнир за мен. Огромно удоволствие е да играя тук, този път на "Сузан Ленглен". Публиката тук е невероятна. За мен е много специално да играя точно тук. Беше тежък мач срещу много труден съперник и съм щастлив, че успях да го спечеля в три сета. Имах шанс за пробив за 5:0 и тогава всичко щеше да свръши, но той направи страхотен сервиз, след което беше много агресивен. Това беше най-добрият ми мач в турнира за два сета и половина", каза Надал в интервюто си на корта след победата.

Испанецът вече има 301 победи в турнири от Шлема. 

"Първо това показва, че съм стар вече. И второ, че имах наистина невероятна кариера. Имах и трудни моменти, контузии, но и много страхотни неща преживях благодарение на тениса. Чувствам се щастлив, че мога да се наслаждавам на неща, които не съм си и представял - да играя на най-големите кортове в света, пред най-голямата публика", добави Надал.

Следващият му съперник ще бъде номер 9 в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада), който елиминира трудно Филип Крайнович (Сърбия) със 7:6(3), 7:6(2), 7:5 за малко повече от три часа на корта.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ