Рафаел Надал победи Стефанос Циципас с 6:7, 6:4, 7:5 в последната среща от груповата фаза на Мастърса в Лондон, продължила близо три часа.  Подобно на предишния си двубой срещу Данийл Медведев, испанецът пак загуби първия сет с тайбрек, но после взе своето.

Първият сет започна и приключи равностойно и без пробиви, като направи впечатление това Циципас взе три от сервис геймовете си на нула. В тайбрека се започна с пробивите, а след 4:4 гъркът удари Надал и не допусна ответен удар за победа в сета 7:6 (7:4).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Втория сет също започна равностойно, макар Надал вече да оказваше по-голям натиск на Циципас и на два пъти да беше близо до това да го пробив в петия и седмия гейм. Испанецът все па успя да дръпне при сервис на съперника и поведе с 5:4, след което затвърди постигнатото за 6:4.

Третият сет също беше много оспорван, а Надал отново пропусна на два пъти да пробие съперника, както се случи във втория сет, но отново успя да дръпне в резултата при последния сервис гейм на Циципас за 6:5. Надал  взе категорично подаването си и триумфира с крайното 7:5 в сета.

Надал излезе на второ място в класирането и засега се класира на полуфинал, но трябва да се надява Данийл Медведев да победи Александър Зверев, тъй като всеки успех (2-0 или 2-1) за германеца, ще го прати пред Надал в класирането.