Един от най-големите тенисисти на нашето съвремие Рафаел Надал използва социалните мрежи, за да отправи послание към всички, които се борят с коронавируса. 

33-годишният испанец благодари на тези, които са в първа линия в тази битка и вдъхна кураж на заразените.

Обръщението на Рафа към хората по света:
"Здравейте всички.

Първо искам да се извиня, че отсъствах от социалните медии за известно време, но това са трудни времена за всички. Цялата тази ситуация ни превзема и всички сме отдадени на каузата по най-добрия начин от домовете си.

Искам да изпратя послание с благодарност към всички лекари, медицински сестри и здравен персонал, които ни защитават, както и към полицейските служители, гражданската и национална охрана, армията и всички тези, които ни карат да се чувстваме в малко по-голяма безопасност, които са на първа огнева линия. В крайна сметка те са тези, които са изложени на най-голям риск да се заразят с вируса, те са нашите герои. Искам да изразя възхищението си и да ви благодаря на всички.

Накрая искам да окуража всички семейства, които страдат - на заразените и особено на тези с роднини и приятели, които са починали от коронавируса. Имайте кураж. Трудно е да се каже нещо в тези тежки времена. Мога само да кажа, че всички много съжаляваме и вярваме в този момент, че ще можем да продължим напред възможно най-скоро.

В тези трудни времена има и позитивни неща. Демонстрираме, че сме единни, много компании оказват подкрепа и с всеки нов ден всички граждани показват, че са обединени, спазвайки стандартите, към които ни съветват да се придържаме здравните власти: да си стоим вкъщи и да спазваме всички препоръки, за да сложим край на тази ужасна пандемия възможно най-скоро.

Благодаря ви и до скоро,
Рафа".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mensaje a todos de ánimo y fuerza. #yomequedoencasa #iostoacasa #tuttoandràbene #jerestechezmoi #istayhome

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on