Милош Раонич се класира за 1/4-финалите на турнира в Стокхолм, след като по-рано днес отстрани Филип Печнер с 6:3, 6:3. Следващият противник на 20-годишния канадец ще се реши от двубоя между Григор Димитров и четвъртия поставен в схемата Хуан Игнасио Чела, които играят утре.

Раонич преодоля първи кръг след победа със 7:6, 6:7, 6:4 над шампиона от 2009 година Маркос Багдатис в двубой, в който канадецът наниза 22 аса и не допусна нито един пробив.

Димитров и Раонич са играли веднъж, а мачът завърши в полза на българина - 6:4, 6:2 през 2009 година на фючърс в САЩ, припомня tenniskafe.

В Стокхолм участва и Бърнард Томич - още един от талантливите младежи, от които феновете очакват сериозни успехи в бъдеще. Австралиецът, който този петък ще навърши 19 години, започна с победа участието си в турнира, след като в среща от първи кръг се наложи със 7:6, 4:6, 6:0 над преминалия през квалификациите естонец Юрген Зоп.

Томич, който през този сезон е спечелил 16 и е загубил 14 мача на АТР ниво, ще се изправи срещу водача в основната схема Гаел Монфис в среща от втори кръг.

За 1/4-финалите се класира и Кевин Андерсън, който сложи край на надеждите на ветерана Томи Хаас за добро представяне в Стокхолм, отстранявайки го с 6:7, 6:4, 6:4. Следващият противник на 203-сантиметровия гигант ще се реши от изхода на двубоя между Томич и Монфис.