Всичко за мини тура Adria Tour изглежда подготвено, а звездите показаха страхотно настроение, преди да започнат битките на корта. Новак Джокович, Григор Димитров и компания загряха с футболен мач, в който дори българинът вкара гол.

Всичко това обаче стана повод за критика към световния №1. Според президента на Германската тенис федерация Дирк Хирдорф, сръбският тенисист е предпочел да играе футбол, вместо да участва във важен конферентен разговор.

„Парти и футбол в Белград, но като президент на Съвета на играчите няма време да участва в конферентен разговор чрез Zoom, заедно с 400 други играчи. И всичко това, след като изпрати WhatsApp съобщение срещу провеждането на US Open“, написа Хирдорф по адрес на Джокович.

Въпросната критика на президента на тенис федерацията в Германия идва, след като по-рано през седмицата Новак даде интервю пред RTS, в което той изрази опасенията си, че в Ню Йорк ситуацията все още е екстремна и не е подходяща за провеждането на US Open.

„Повечето играчи, с които говорих, бяха негативно настроени за евентуално свое участие там. За мен, към момента положението е такова – най-вероятно  сезонът ми ще продължи на клей през септември.“