Руският тенисист Андрей Рубльов срази британеца Джак Дрейпър с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 44 минути и се класира на 1/4-финалите на US Open, където ще се изправи или срещу сънародника си Даниил Медведев, или срещу Алекс де Минор.

Световният №8 реализира пробив в четвъртия гейм в първия сет, който затвърди с гейм на нула. До края на първата част двамата вървяха гейм за гейм и Рубльов се наложи с 6:3.

Дрейпър успя да се върне в мача във втората част. В третия гейм британецът неутрализира цели четири точки за пробив, а в шестия на свой ред реализира брейк. До края не се стигна до грешка при подаванията на двамата и Драпър изравни след 6:3 в своя полза.

Британският тенисист направи ранен пробив в третия сет, който затвърди с гейм на нула и поведе с 2:0, но Рубльов взе подаването си на нула и върна пробива за 2:2. В осмия гейм се стигна до нов брейк на руснака, след което той взе подаването си и след 6:2 поведе с 2:1 сета.

В последната част, която бе много равностойна, Андрей Рубльов проби в петия гейм и поведе с 3:2. До края двамата взеха всяко едно от подаванията си и руснакът се класира за 1/4-финалите на турнира.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите