Бившата №1 в световния тенис при жените Симона Халеп наруши мълчанието си по темата за допинг скандала с актуалния лидер в ранглистата при мъжете Яник Синер.

Както е известно, през август 2022 година Халеп даде положителен тест за допинг, за което не наказана за 9 месеца.

"Не мисля, че разликата между двата случая идва от защитата – каза румънската тенисистка пред Spotmedia.ro. – Става дума за нещо много ясно. Отношението е напълно различно. Много страдах. Дълго трябваше да чакам, което смятат за нещо крайно несправедливо. Категорична съм, че отношението към абсолютно всички трябва да е едно и също. Независимо дали става дума за №1 или №200 в света.

Не приемем случилото се за справедливо. Тази тима искам да оставя в миналото и да продължа живота си, тъй като той е прекрасен“.

На 20 август от Международната агенция по гарантиране на честност в тениса (ITIA) обявиха официално, че през март Синер се е провалил на два теста. Италианецът обаче избегна дисквалификация. Направеното разслредване установи, че пробите на Синер са били замърсени от спрей, който физиотерапевтът на състезателя е използвал за лечение на своя порезна рана. В организма на тенисиста веществото е попаднало след масаж, който физиотерапевтът е направил на Синер бе ръкавици.