Световният №1 в мъжкия тенис Яник Синер призна след победата на старта на US Open над Макензи Макдоналд с 3:1 сета, че усеща промяна в отношението на останалите тенисисти към него, след като на бял свят излезе новината, че е уличен в употребата на допинг. 

Както вече стана ясно, италианецът не получи наказание, въпреки двете положителни проби за забранения препарат клостебол. От щаба на Синер обявиха, че препаратът е попаднал в тялото му чрез масаж от физиотерапевта Джакомо Нарди, който преди това третирал порезна рана на пръста си със спрей, закупен без рецепта. Нарди пък получава спрея от треньора Умберто Ферара. Синер реагира мигновено и се раздели и с двамата.

"Не започнах по най-добрия начин, но първите мачове във всеки турнир са трудни. Трябва да го приема. Той игра наистина, наистина добре в началото и аз се опитах да запазя концентрация и да вляза в ритъм, което постигнах в даден момент във втория сет. След това просто се опитах да продължа. Много съм щастлив, че спечелих. Победата означава много за мен", каза Синер след елиминирането на американеца Макензи Макдоналд.

"Вървим ден за ден. Утре имам почивен ден, в който ще се опитаме да получим малко повече ритъм и да се подобрим за следващия мач", допълни италианецът, който ще се изправи срещу друг представител на домакините - Алекс Микелсен.

"Има някаква реакция от други играчи. Не мога да контролирам какво мислят и какво говорят. Не мога да контролирам реакцията на тенисистите. Ако имам да кажа нещо на някого, отивам и го правя насаме, защото съм такъв човек", коментира 23-годишният Яник Синер.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК