Холгер Руне преодоля горeщото време и съпротивата на Йошихито Нишиока в Мелбърн, за да се класира за втория кръг на Australian Open. Датчанинът, който загуби финала в Бризбейн от Григор Димитров, успя да спечели откриващия си мач на първия турнир от Големия шлем с 6:2, 4:6, 7:6(3), 6:4 след три часа и половина игра.

"Трудно е, но винаги е вълнуващо да започнеш първия кръг", каза 20-годишният Руне в интервюто си след успеха на "Пат Рафтър Арена".

"Беше горещо, така че беше трудно да се намери правилното темпо. Топката беше бърза. Но е страхотно да започнеш с такъв мач. Третият сет беше ключов за това кой ще поведе в мача. Щастлив съм, че успях да покажа много добра игра в края", добави Руне, който се реваншира за загубата си от японеца Нишиока на турнира в Аделаида миналата година и изравни резултата в изиграните помежду им срещи на 1:1 успеха.

Датчанинът има шанс да срещне на четвъртфиналите Даниил Медведев, но преди това ще трябва да се справи с французина, участващ с "уайлд кард" Артур Казо, който победи Ласло Джере с 6:2, 6:7(3), 6:2, 3:6, 6:2 по-рано днес.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК