Цветана Пиронкова отпадна още на старта на US Open след поражение в два сета от Дария Касаткина - 2:6, 1:6. 

Мачът от първия кръг продължи само 63 минути игра.

24-годишната Касаткина демонстрира великолепната си форма срещу Пиронкова и почти не остави шанс на българката. Рускинята е една от най-добре представящите се тенисистки през 2021 година, като в момента е на 34-ото място в световната ранглиста.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Пиронкова позволи на Касаткина да доминира през целия мач и логично се стигна до загубата. Българката завърши срещата с много слаби показатели на сервис – 40% точки на първи и 33% на втори сервис. Тя реализира 15 уинъра спрямо цели 27 непредизвикани грешки, докато при рускинята съотношението бе положително – 19 уинъра и 13 грешки.

Така Пиронкова не успя да повтори миналогодишното си великолепно представяне на кортовете на "Флашинг медоус", където достигна до 1/4-финалите. Българката продължи с негативното си представяне през сезона, като от март насам не е преодолявала първи кръг на турнирите, в които участва.

Във втори кръг Касаткина ще срещне Маркета Вондрушова, която победи със 7:5, 6:0 квалификантката от Румъния Елена Габриела Русе.

България остава с една представителка при жените - втората ни ракета Виктория Томова, която влезе в схемата като "щастлива губеща". Във вторник тя ще излезе на корта срещу американката Лорън Дейвис.