Григор Димитров има шанс да се класира днес на първия финал в кариерата си на турнир от Големия Шлем. Очакваният с огромен интерес мач на българина с Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън стартира в 10:30 часа наше време и ще може да го гледате директно с БЛИЦ.

30-годишният Надал е носител на 14 титли от Големия Шлем. Той е поставен под №9 на Откритото първенство на Австралия. Испанецът е шампион в Мелбърн от 2009 година, като сега ще опита да повтори това си постижение, но първо трябва да се справи с Димитров. А на финала отново го чака Роджър Федерер. Всички обаче се надяваме и мечтаем да видим Григор в битката за трофея.

Надал има солидно предимство срещу нашето момче - 7 победи срещу само 1 за Димитров. Григор вече постигна първи успех над Матадора, и то именно в края на сезон 2016 при последния им сблъсък. На турнира на твърди кортове в Пекин българинът срази Рафа с 6:2, 6:4. Битката за място на финала днес обаче е на съвсем друго ниво - от първия за годината турнир от Големия Шлем. Полуфинал в Мелбърн на "Род Лейвър Арина" - територия, на която Надал се чувства комфортно. Григор обаче със сигурност знае как да се противопостави на деветия в световната ранглиста. А и щом вече го е побеждавал, значи може!

Нашето момче се намира в отлична серия от 10 поредни победи от началото на 2017 година. Всички се надяваме да ни зарадва и днес, стискайки му палци пред телевизорите и завиждайки на сънародниците ни, които ще бъдат на трибуните на "Род Лейвър Арина".

С теб сме, Гришо! Можеш! Напред към поредната победа!

MAЧЪТ С КАРТИНА - ТУК и ТУК!


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН