Треньорът Дани Валверду за пореден път изрази увереност във възможностите на възпитаника си Григор Димитров и заяви, че българинът може да спечели титлата на Аустрелиън Оупън в Мелбърн. Гришо излиза за полуфинала си срещу Рафаел Надал този петък от 10:30 часа българско време и ще преследва първо класиране за финал на турнир от "Големия шлем".

"Всичко върви страхотно! Определено мисля, че Григор може да победи тук и да вземе титлата. Той има всички необходими трикове в ръкава си, за да го направи, въпреки че летвата е вдигната много високо", сподели Валверду в интервю за швейцарското издание TDG.

"Вярвам в него изключително много. Той искаше промяна в живота си, промяна в начина, по който играе. Обратно на впечатлението, което някои хора имат за него, сърцето му тупти с тениса. Дори съм изненадан колко много. Изненадан съм и колко много може да понесе тялото му от натоварванията, на които го подлагам. И става въпрос за физическа и психологическа издръжливост. Той приема всяко едно предизвикателство", допълни 30-годишният специалист.

"Досега повечето промени в професионалния му път са били продиктувани от щаба му, но последната е по негово желание. Той го искаше и моята работа като треньор е да му покажа какво е най-добре за него. Не ми е работа да се бъркам в личния му живот, но определено е пораснал изключително много", завърши наставникът на най-добрия български тенисист.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН