Новата шампионка на US Open Арина Сабаленка въплъти духа на любимото си животно тигъра тази година и успя да си проправи път обратно към успеха след контузии и разочарования.

От началото на 2024 г. световната №2 защити титлата си на Australian Open, но получи контузия в гърба в Рим и отпадна поради заболяване на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ След това пропусна "Уимбълдън" заради контузия в рамото.

Татуировка на тигър на лявата ѝ ръка се превърна в символ, когато тя спечели турнира в Синсинати миналия месец, а след което вдигна титлата и в Ню Йорк.

"Сблъсках се с много предизвикателства на корта и извън него. Ето защо победата във финала е много специална, защото независимо от всичко, всеки път се връщах по-силна и се учех. Никога не съм се отказвала от тази мечта и това означава много", каза Сабаленка.

За финала срещу Джесика Пегула нейният треньор Джейсън Стейси пристигна с татуировката на тигър на главата.

"Във Вашингтон има едно момиче, тя ми е фен, подкрепя ме и винаги измисля някакви готини неща, свързани с моето име. Тя донесе тези временни татуировки и Джейсън ми обеща, че ако стигна до финала, ще си сложи на челото", каза Сабаленка.