Шампионът от Мастърса в Мадрид за 2021 година Александър Зверев продължава борбата към финала, след като в 1/4-финален двубой надигра Феликс Оже-Алиасим с 6:3, 7:5. Така на полуфиналите той ще се изправи срещу Стефанос Циципас, който се справи с Андрей Рубльов.

В първия сет Зверев проби за 2:1, след което затвърди пробива. С много добра игра той не позволи на съперника да демонстрира класа и спечели частта с 6:3.

Във втория сет предимството на Зверев беше още по-осезателно и след пробив и два свои гейма поведе с категоричното 3:0. Оже-Алиасим все пак взе подаването си при четвъртия гейм и намали изоставането си до 1:3.

Последва бърз гейм за Зверев за 4:1, а в един от най-дългите геймове от старта на турнира тази седмица Оже-Алиасим съумя да намали изоставането си до 2:4, отразявайки 4 точки за пробив, след което съумя да пробие съперника си и намали до 3:4.

Последва гейм за канадският тенисист и резултатът стана 4:4. В следващите две части двамата си взеха подаванията и резултатът стана 5:5. В следващите два гейма Зверев взе подаването, а след това проби съперника си, за да затвори мача със 7:5.

Наградният фонд на турнира е 6,58 милиона евро.