Джон Томпсън осъществи впечатляваща победа на US Open, като отстрани седмия поставен в турнира, Хуберт Хуркач, с 3:0 в сетове. Мачът от 1/32-финалите завърши с резултат 7:5, 7:6, 6:1, след 2 часа и 25 минути интензивна игра на твърдия корт в Ню Йорк.

Томпсън, който е поставен под номер 32, демонстрира изключително качество на играта, особено в първите два сета. В първия сет, след динамична игра и множество напрегнати разигравания, австралиецът успя да спечели с 7:5. Вторият сет беше изключително оспорван, като Томпсън го спечели след тайбрек с 7:6.

В третия сет, Томпсън изцяло доминираше на корта, като Хуркач не успя да се възстанови от натиска. Австралиецът завърши мача с категорична победа от 6:1, демонстрирайки убедителен контрол и мощна игра.

Тази победа е значителен успех за Томпсън, който продължава пътя си в турнира, след като успя да преодолее един от най-силните състезатели на турнира. Хуркач, от своя страна, ще трябва да анализира представянето си и да се подготви за бъдещи предизвикателства, след като не успя да се противопостави на агресивния стил на игра на Томпсън.