ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Григор Димитров загуби с 1-2 (4:6, 6:3, 2:6) от Яник Синер (№7 в ранглистата) в среща от 1/4-финалите на турнира в Пекин (Китай) в третия мач помежду им досега и отпадна от турнира. 

Италианецът вече води с 2-1 успеха срещу хасковлията и на полуфинал ще се изправи срещу Карлос Алкарас, победил Каспер Рууд с 6:4, 6:2.

Първият сет започна лошо за Димитров, който допусна пробив в първия гейм. Двамата спечелиха подаванията си след това, а българинът пропусна два шанса за пробив в четвъртия гейм. До края нито един от двамата не даде шанс на съперника при свой сервис и Синер все сета с 6:4.

Вторият сет започна равностойно и до петия гей нямаше възможности за пробив. Тогава Синер пропусна да поведе при сервис на Димитров, което се случи и в седмия гейм. Гришо обаче стигна до пробив за 5:3 и сервира за успех в сета и запазване на интригата в мача. Българинът успя и спечели втората част с 6:3.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Решителния трети сет започна чудесно за Синер, който поведе с 3:0 след пробив. Гришо отвърна с гейм на нула за 1:3. Българинът имаше възможност да пробие в следващия гейм, но я пропусна и изостана с 1:4. След това и Синер не се възползва и се стигна до 2:4. Седмият гейм се оказа ключов и след две възможности за пробив за Гришо, Синер поведе с 5:2. Италианецът не допусна изненада в последния гейм и проби българина на нула за крайното 6:2.

Припомняме, че в предишния кръг Григор се справи със световния №4 Холгер Руне и остави страхотни впечатления с играта си в Пекин.