Известната италианка Камила Джорджи, която е считана за една от най-красивите тенисистки, сложи край на състезателната си кариера. Това стана ясно от сайта на Международната агенция за интегритет в тениса (ITIA). 

32-годишната Джорджи не е обявила официално оттеглянето си от корта, но в страницата на ITIA името й вече е в раздел "Оттеглили се играчи". За дата на края на кариерата й е посочен 7 май 2024 г.

Последният мач на Джорджи се оказва загубата от световната №1 Ига Швьонтек в Маями в края на март, когато италианката загуби с 1:6, 1:6. Преди това елиминира Магдалена Фрех, но срещу полякинята нямаше шанс.

Сексапилната Камила е победителка в четири турнира на УТА на сингъл. Най-успешният й сезон беше 2021 г. Във въпросната година тя спечели титлата на WTA 1000 турнира в Монреал, като освен това игра четвъртфинал на Олимпийските игри в Токио. През 2018 г. родената в Мачерата вече бивша тенисистка записа най-добрия си резултат на Големия шлем, достигайки до четвъртфинал на "Уимбълдън". 

Най-високата позиция на Джорджи в световната ранглиста е №26.

Припомняме, че в края на 2022 година италианката се замеси в голям скандал и беше разследвана за фалшифициране на документ за ваксинацията срещу коронавирус. Беше подаден сигнал срещу Джорджи до ITIA и до италианската тенис федерация. В началото на януари 2023 г. лекуващата лекарка на Камила - Даниела Грилоне, призна, че не е поставила ваксина на звездата и е издала фалшив сертификат. Въпреки течащото срещу Джорджи разследване, й беше позволено да продължи да участва в турнири.

През февруари миналата година тя спечели последната си титла, побеждавайки Ребека Петерсон за трофея в Мерида.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!


* Снимка: Getty Images/Guliver

* Снимка: Getty Images/Guliver