ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Феликс Оже-Алиасим сензационно победи сърбина Новак Джокович с 6:3, 7:6(3) и за първи път световният отбор поведе на "Лейвър Къп" в Лондон. Канадецът спечели три точки и тимът му вече води с 10:8 срещу Европа преди последните два мача на сингъл.

Оже-Алиасим и Джак Сок първо победиха Анди Мъри и Матео Беретини в мача на двойки, а след това канадецът хвърли бомбата и надви Джокович.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

До края на деня играят Стефанос Циципас срещу Франсис Тиафо и Каспер Рууд срещу Тайлър Фриц. Отборът на света се нуждае от една победа за триумф, докато тимът на Европа трябва да спечели и двата мача, за да ликува за пети пореден път над съперника в тази надпревара.

Джокович спечели два поредни мача в събота, но отстъпи на Оже-Алиасим. Канадецът загуби първия си сервис-гейм и обърна началния сет с пробиви в четвъртия и осмия гейм, затваряйки го при 6:3. След това той поведе с 3:1 във втория сет, но Джокович изравни за 3:3 и отрази две разигравания за пробив в следващия гейм. Двамата стигнаха до тайбрек, в който канадецът получи два мачбола при 6:2 и се възползва от втория, за да донесе три точки на отбора на света.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК