Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс едва сдържа сълзите си от радост, след като спечели за рекорден шести път Откритото първенство на Австралия. 33-годишната американка вдигна 19-а титла от Големия шлем след 6:3, 7:6(5) във финала на турнира.

"Обичам ви. Не знам откъде да започна. Има толкова много хора, на които искам да благодаря. Преди всичко съм благодарна на Господ, че останах здрава и силна. Този успех означава много за мен. Поздравявам и Мария за цялостното й представяне. Тя игра много добре днес", започна 33-годишната Уилямс.

"Трудно ми е да си представя, че съм 19-кратна шампионка на турнири от Големия шлем. Знаете, не съм от богато семейство и затова се надявам постижението ми да бъде вдъхновение за всички, че няма невъзможни неща. За мен е чест да бъдат тук с 19-ата си титла на може би любимият ми корт. Благодаря ви за всичко, много ви обичам.

Изключително съм развълнувана. Това вероятно е най-дългата реч, която съм държала. Благодаря на семейството ми, на моя треньор. Ти, Патрик, вярваше в мен и когато аз не бях сигурна, ми помогна много. Признателната съм за всички тези емоции, които имах с вас. Обичам ви с цялото си сърце и цялата си душа."