Мария Шарапова призна, че за нея е било чест да бъде съперничка на Серина Уилямс във финала на Аустрелиън Оупън. Американката спечели за рекорден шести път в Мелбърн и 19-а титла от турнири от Големия шлем след 6:3, 7:6(5).

"Преди всичко трябва да поздравя Серина за това, че пренаписа историята в нашия спорт. За мен бе чест да бъда нейна съперничка във финала на турнира. Обичам всеки момент, когато сме една срещу друга на корта. Винаги е било предизвикателство да меря сили с най-добрата", започна изявлението си рускинята.

"Това бяха две много дълги седмици за мен. Можеше да напусна по-рано турнира, но си заслужих втория живот тук. Днес не показах достатъчно, но въпреки това времето ми в Мелбърн премина невероятно. Обичам всичко, свързано с този турнир. Днес допуснах една от най-тежките си загуби, но животът на професионалния спортист е такъв.

Бих искала да благодаря на моя невероятен екип, на приятелите ми, които ме гледаха и подкрепяха. Това е безценно. Откритото първенство на Австралия е един от най-хубави турнири в света. Благодаря ви, че го правите такъв. Разбира се, поздравления и към зрителите. Признателна съм ви за подкрепата. Нямам търпение да се върна отново тук. Благодаря, Австралия!"