Серина Уилямс спечели първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. На финала в Мелбърн тя надви сестра си Винъс с 6:4, 6:4 за общо 82 минути. И двата сета продължиха по 41 минути.

Серина Уилямс спечели 23-та титла от турнири от Големия шлем, с което изпревари Щефи Граф. До момента и двете имаха по 22. Лидерка с 24 трофея е Маргарет Корт, но преди Оупън ерата. Корт бе на трибуните и наблюдаваше днешния финал. Така постижението на Серина вече е №1 в историята в Оупън ерата.

След успеха днес Серина Уилямс отново ще се завърне на първо място в световната ранглиста. Тя е и действащата тенисистка с най-много спечелени турнири от Шлема. На второ място от все още активните състезателки е Винъс Уилямс със 7, Мария Шарапова е с 5. Първият трофей на Серина Уилямс от Шлема е Ю Ес Оупън през 1999 година.

Двубоят започна с четири поредни пробива. След 2:2 гейма Винъс най-накрая удържа подаването си, а първи спечелен сервис гейм записа и Серина. След това тя нанесе удар, който реши първата част. Серина проби за 4:3 гейма, след което затвърди пробива за 5:3. Двете размениха по едно подаване и по-малката от сестрите Уилямс затвори сета с 6:4.

Във втората част двете печелеха подаванията си до 3:3 гейма. Тогава Серина Уилямс проби за 4:3 и затвърди на свой сервис за 5:3 гейма. Винъс върна един гейм, но в последния си сервис гейм Серина спечели сета, а с това и мача.

От тогава тя има 7 трофея от Аустрелиън Оупън, 3 титли от Ролан Гарос, 7 титли от Уимбълдън и 6 титли от Ю Ес Оупън.

Гледайте мача ТУК  ТУК  ТУК