Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс изненадващо обяви оттеглянето си от турнира "Ролан Гарос". Това се случи само минути преди очакваната с голям интерес среща на американката с Цветана Пиронкова, която пропадна. Българката продължава в третия кръг без игра. 

Серина Уилямс потвърди информацията, че контузия в ахилеса е причината за отказа й. 

39-годишната американка обясни, че изпитва проблеми с придвижването. "Дори ходя трудно", каза през сълзи Серина на специално организираната пресконференция. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Трикратната шампионка на "Ролан Гарос" обясни, че контузията й изисква две седмици пълна почивка, последвана от четири до шест седмици рехабилитация.

"Обичам да играя в Париж, знаете, че обожавам клея. Да бъда отново тук ми достави голяма радост и затова наистина положих усилия и направих всичко възможно, за да се възстановя. Започнах да чувствам болки в ахилесовото сухожилие след първия кръг (б.р. - Серина победи сънародничката си Кристи Ан със 7:6, 6:0) и засега има известно подобрение, но не съм напълно възстановена", каза Уилямс.

"Трябваше да преценя дали ще успея да изиграя още няколко мача в това състояние и стигнах до извода, че това не е възможно. В момента изпитвам трудности при ходене и това е ясен знак, че трябва да се посветя на възстановяването си", каза още 39-годишната американка.

Цвети Пиронкова, която беше спряна именно от Серина на 1/4-финалите на US Open, ще играе в третия кръг срещу победителката от чешкия сблъсък Барбора Стрицова - Барбора Крейчикова.