Очакваният с голям интерес мач между Цветана Пиронкова и Серина Уилямс няма да се състои. Американката се отказа от участие в "Ролан Гарос"! Сензационната новина организаторите на турнира от Големия шлем обявиха в минутите, когато очаквахме срещата да започне на Централния корт "Филип Шатрие".

При това положение Пиронкова се класира в третия кръг без игра. Следващата съперничка на Цвети ще е чехкиня - Барбора Стрицова или Барбора Крейчикова, които играят помежду си днес на корт номер 12. Припомняме, че на старта Пиронкова елиминира Андреа Петкович с 6:3, 6:3.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Към момента няма официална информация защо Серина Уилямс се оттегля от "Ролан Гарос". Коментаторът на "Евроспорт" Никола Ибришимов съобщи, че носителката на 23 титли от Големия шлем е изпитала болки в ахилеса по време на сутрешната си тренировка и това я е накарало да вземе решението да се откаже и да не излезе на корта срещу Пиронкова.   

Българката не успя да победи Серина Уилямс в петте им мача до момента. Последната им среща беше преди три седмици на US Open, когато Цвети взе първия сет с 6:4, но загуби следващите два с 3:6 и 2:6.

Пиронкова ще играе за трети път в кариерата си в третия кръг на "Ролан Гарос" след 2015 и 2016 г. 

Серина Уилямс обясни през сълзи защо няма да играе с Пиронкова ВИДЕО