Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Серина Уилямс се класира за деветия си финал на US Open след категоричен успех с 6:3, 6:0 над Анастасия Севастова. 36-годишната американка е само на победа от своята 24-а титла от Големия шлем, с което би изравнила абсолютния рекорд на Маргарет Корт. 

В спора за трофея Уилямс ще се изправи срещу японката Наоми Осака, която победи американката Мадисън Кийс с 6:2, 6:4 в другия полуфинал. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Серина преследва седма титла на US Open, като за последно игра на финал през 2014 година.

Както и в четвъртфиналите срещу Каролина Плишкова, oпитната американка започна с поредица от непредизвикани грешки и изостана с 0:2 гейма. Севастова връщаше много топки в корта и често използваше слайс бекхенд, което затрудняваше бившата номер 1 в света.

Серина бързо се окопити и стабилизира играта си, а 28-годишната латвийка започна да прекалява с късите топки. Това доведе до връщане на брейка и изравняване – 2:2. След това Уилямс доминираше и поведе с 5:2. До края на сета двете си размениха по още един рутинен сервис гейм, което доведе до 6:3 за американката. 

Серина продължи да доминира с много по-мощните си удари. Севастова така и не съумя да й се противопостави във втория гейм, в който Уилямс я победи на нула - 6:0, а с това и постигна категоричния успех, класирайки се на финала. Там тя ще спори с Наоми Осака, известна с прякора Японската Серина.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ПРИ ЖЕНИТЕ