Сестрите Магдалена и Мануела Малееви, както и майка им Юлия Берберян, коментираха отказа на Григор Димитров да участва за националния тим в мачовете за Купа "Дейвис" срещу Унгария, провеждащи се в София. Те смятат, че Гришо е прав в избора си, тъй като програмата му е изключително натоварена и дори играчи като Роджър Федерер отказват да играят за родината си. Същото мнение споделя и Юлия Берберян, която застава изцяло зад решението на най-добрия ни тенисист.

"Григор играе за България всекидневно. Григор е България в очите на целия свят. Тези две неща не могат да се разделят, въпреки, че не се афишират. Разбира се, че го оправдавам. За да постигне успехи един отбор, не може да се разчита само на един играч, трябват поне двама. Съгласна съм с решението на Григор", коментира Берберян пред bTV.

"Жалко, че е отказал. Не знам каква точно е причината. Щом така е решил, трябва да го приемем. Григор има много тежка година. Очакванията към него след миналата година станаха огромни. Все пак е първите 20 на света, което е голямо постижение", каза Магдалена Малеева.

"Нека да сме малко по-благи и да не го виним", добави Мануела Малеева.