Новата шампионка от US Open Коко Гоф се обърна към всички, които не са вярвали в нейните сили да спечели турнир от Големия шлем. 19-годишната американка късно снощи обърна Арина Сабаленка за успеха с 2:6, 6:3, 6:2, а това и донесе титлата от Откритото първенство на САЩ.

"В момента съм в шок. Знаех, че няма да спечеля, ако не дам всичко от себе си. Трябваше да вложа всичката си страст в мача Финалът на „Ролан Гарос“ през миналата година ми разби сърцето, но сега знам, че Господ просто ме изправяше пред тестове и предизвикателства. Това прави този момент дори по-прекрасен, отколкото съм си представяла", сподели Гоф, който през 2022 г. загуби от Ига Швьонтек битката за трофея в Париж.

"Преди месец спечелих на турнир WTA 500 и някои хора казваха, че ще спра с този трофей. След това обаче спечелих на WTA 1000 и се появиха мнения, че това ще бъде върхът в кариерата ми. Три седмици по-късно обаче съм тук, с тази титла. Искам да се обърна към тези, които се опитваха да налеят вода в моя пламък: Всъщност вие добавяхте гориво", допълни американката.