Новият шампион на "Sofia Open" Яник Синер сподели и отличните си впечатления от организацията на турнира, като изрази надежда да играе в зала "Арена Армеец" и догодина. Младият 19-годишен италианец победи на финала Вашек Поспишил с 6:4, 3:6, 7:6 (3) и триумфира с титлата още в първия финал в професионалната си кариера. 

"Първо, поздравления, Вашек, късмет през следващата година. Надявам се, че ще изиграем още много мачове помежду си, надявам се, че 2021 ще е твоята година. Благодаря на хората в екипа ми, пътят пред нас е дълъг, щастлив съм, че съм с вас и нямам търпение да дойде следващата година. Благодарности на всички хора, които направиха турнира възможен. Мисля, че това е страхотен турнир, чудесно е, че имаше зрители. Благодаря на всички за подкрепата и се надявам и следващата година да играя тук", сподели Синер в речта си по време на церемонията по награждаването след финала.

"Чувството е прекрасно. Надявам се това да е първата ми титла от много. Но мястото, където спечелих за първи път, винаги остава специално. Чувствах се добре през цялата седмица. Кортът беше отличен. Публиката беше страхотна, още от първия кръг усетих подкрепата от трибуните. Срещнах много мили хора, със сигурност ще запомня тази титла. Страхотно постижение за мен", коментира още 19-годишният Синер.

"Беше много труден мач. Играх добре, особено в първия сет, след това имах известни проблеми. Може да се каже, че той игра по-добре от мен втория, в който аз направих някои непредизвикани грешки. Трудно е срещу играчи като Вашек. Той сервираше добре, имаше геймове, в които почти не докосвах топката. Имах ранна преднина от пробив във втория сет, но веднага след това не играх така, както ми се искаше. Той стигна до обрат, но успях да се задържа в мача. Мога да кажа, че имаше известно напрежението преди мача и затова съм много доволен от резултата. Винаги е специално, когато печелиш турнир. Щастлив съм от представянето си днес. Борих се за всяка точка. Понякога да спечелиш със 7:6 в третия сет е по-добре от 6:1, 6:1", продължи италианецът.

"Всеки е човек. При сет и пробив аванс може би погледнах малко по-напред, отколкото трябваше. Нервите със сигурност си казаха думата в този момент, но това не беше най-важното. Просто той започна да играе по-добре, промени поведението си на корта, започна да играе по-здраво, да атакува повече, навлезе по-навътре в полето. Затова беше важно да се закача в третия сет. В тайбрека сервирах много умно и направих страхотен финал на седмицата", допълни той.