Григор Димитров и Мария Шарапова подновяват сезона в тениса с мачове часове преди Нова година от турнира в Бризбейн. Рускинята играе срещу Каролин Гарсия, а българинът започва веднага след това срещу Робин Хаасе. Двубоите и на двамата са в понеделник около обяд.

Шарапова даде официална пресконференция преди първия си мач. Интересът към нея се засилва и заради отсъствието й в последната половин година. Маша лекуваше контузия в рамото. Очаквано сред въпросите към нея имаше и за Григор Димитров.

"Разбира се, че споделяме много общи неща, най-вече защото сме част от света на тениса. Но в живота има много други неща извън тениса, които да обсъждаме и които не са форхенд, бекхенд, кордаж и ракета", заяви Шарапова.

7_2.jpgНа въпрос, дали е ментор на Григор Димитров, рускинята отговори: "Ментор?! На кого? (следва силен смях). Той няма да хареса този въпрос. Просто съм била в тура много повече, но той играе този спорт от много отдавна, откакто е бил малко дете, така че знае какво прави може би по-добре от мен."

"В момента рамото ми е много добре. По време на почивката между сезоните бях здрава, което е много необичайно за мен, тъй като през последните няколко години винаги имах някакви леки контузии. Може би това се дължи на факта, че си дадох време за почивка, в което успях да се възстановя напълно", допълни Шарапова, която от няколко седмици се подготвя под ръководството на новия си треньор Свен Грьонефелд.

"Смятам, че създадох много добър екип. Още от момента, в който се отказах от US Open, бях наясно, че ще трябва да си дам известно време, за да успея да се възстановя. По това време не знаех дали това ще отнеме седмица, месец или няколко месеца. Никой не знаеше. Вече бях играла известно време с болки в рамото и за мен беше много важно да си взема почивка", добави Маша./БЛИЦ