С наближаването на декември за повечето хора идва времето, когато се събират със семейството си и празнуват. Програмата на тенисистите е малко по-различна обаче, а с наближаването на новата година идват и първите предизвикателства на корта.

Лъвове, екзотика и приключения – почивката на Шарапова в Ботсвана СНИМКИ

Ваканцията на бившата №1 Мария Шарапова започна в началото на ноември, но бе съчетана и с тренировки за подобряване на физическата кондиция на рускинята.

„Сбогом на тренировките с прекрасна гледка и без надзор. И на тренировките, правени между разглеждането на животни. Отминалата седмица мина много бързо“, написа в Instagram тенисистката.

Рамото създаваше неприятности на носителката на пет титли от Големия шлем през цялата година и не ѝ позволи реално да влезе в състезателен ритъм и да натрупа мачове. Последно Шарапова игра на US Open, където отстъпи в първия кръг пред Серина Уилямс след поражение с 1-6 1-6.

В последните дни носителката на пет титли от Големия шлем бе в Африка, където се похвали, че е покорила делтата на река Окаванго, която е най-голямата вътрешноконтинентална безотточна делта на Земята и е разположена изцяло на територията на Ботсвана.

Шарапова се завръща на корта през декември за демонстративния турнир в Абу Даби. 12-ото издание на надпреварата ще се проведе от 19 до 21 декември в Международния тенис център „Zayed Sports City“.