ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Гаджето на Григор Димитров Мария Шарапова продължава отличното си представяне на "Ролан Гарос", където защитава титлата си от миналия сезон.

Маша надделя с 6:1, 7:5 срещу китайката Жи Женг, записвайки десетата си поредна победа в Откритото първенство на Франция по тенис и общо 40-а в турнира. Успехът класира рускинята на 1/8-финалите. Там миналогодишната шампионка ще се изправи срещу 20-годишната Слоун Стивънс, която днес изравни най-доброто си постижение в Париж, достигайки за втори път в кариерата си до четвърти кръг след трудна победа с 6:4, 6:7(5), 6:3 над Марина Еракович.

Това ще бъде трета среща между двете, а до този момент втората ракета на САЩ не само няма спечелен сет, но в предишните им два мача Маша е загубила само девет гейма - 6:4, 6:2 в Маями през изминалия сезон и 6:2, 6:1 преди две седмици в Рим.

"Късметлийка съм, че спечелих втория сет, защото Жи Женг игра по-добре", сподели доволната Шарапова след победата.

"Чувствах, че имам достатъчно енергия да обърна нещата в своя полза и се радвам, че го направих. Условията за игра тук се променят от мач за мач. Малко Слънце няма да ни навреди, ще бъде добре и за феновете", коментира Маша.

"Със Слоун Стивънс играхме в Рим преди две седмици. Тя се представя отлично напоследък. Стигна 1/2-финал на "Аустрелиън Оупън", играе добър тенис. Сега й се отдава шанс да влезе на 1/4-финалите на "Ролан Гарос", така че очаквам тежък мач", добави рускинята.

Със сигурност Маша, както и всички българи, очаква с нетърпение започването на мача на любимия й Григор Димитров срещу световния №1 Новак Джокович. Спорът за място на 1/8-финалите на "Ролан Гарос" трябва да стартира около 19 часа, като БЛИЦ ще ви предостави възможност да го наблюдавате директно с картина.