Победителката от миналогодишния "Турнир на шампионките" в София Симона Халеп стигна до финала на "Ролан Гарос", където ще спори за титлата с Мария Шарапова. По-рано тази вечер Маша елиминира Южени Бушар след 4:6, 7:5, 6:2, след което румънката пък се справи с Петкович. Халеп спечели 1/2-финала с 6:2, 7:6(4) и така се класира за първи път в кариерата си до последното стъпало на турнир от Големия Шлем.

22-годишната румънка, която през 2008-а спечели титлата при девойките на "Ролан Гарос", не само достигна до финала, а го стори без да загуби сет, давайки едва 30 гейма на противничките си в тези общо шест двубоя до момента в Париж или средно по само пет на мач.

Както за Халеп, така и за германката Петкович, това бе дебютно участие на 1/2-финал на турнир от подобен ранг. Румънката игра на висота и заслужено стигна до битката с Шарапова. Дали Маша ще ликува за втори път на "Ролан Гарос" или Халеп ще стори чудото, ще стане ясно в събота.

През последната година румънката е най-прогресиращата тенисистка в света, а постоянното й представяне и многото успехи водят до непрестанен възход в ранглистата. По това време през миналия сезон тя бе извън Топ 50, но този март се изкачи до №5, превръщайки се в най-предно класираната румънка в историята на тениса, а с достигането до финал в Париж си осигури изкачване до №3.