ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

20-годишният италианец Лука Нарди, №123 в световната ранглиста, сътвори една от най-големите сензации в тениса, елиминирайки лидера в класацията на АТР Новак Новак след 6:4, 3:6, 6:3 в мач от третия кръг на Индиън Уелс.

Това беше двубой на щастлив губещ срещу един от най-големите победители в историята на тениса. Среща на фен срещу неговия идол, тъй като Нарди призна, че е израснал с плакат на Ноле в стаята си. Преди двубоя им на Индиън Уелс Джокович имаше 1095 победи в турнири на АТР, а Нарди само четири.

Италианецът никога не е попадал в основната схема на турнир от Големия шлем. Никога не беше играл в основната схема и в Индиън Уелс, ако не беше щастливата случайност през тази година да попадне като щастлив губещ. Преди шест дни Нарди загуби от Давид Гофен в три сета в последния кръг на квалификациите, но след това беше допуснат до основната схема заради отказването заради контузия на поставения Томас Ечевери. Така младият италианец дори пропусна първия кръг, а във втория се справи с китаеца Джиджен Джан след 6:3, 3:6, 6:3.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Мачът между Нарди и Джокович беше решен при 3:2 в третия сет, когато италианецът направи пробив след удар на сърбина в мрежата. След това участващият като щастлив губещ в Индиън Уелс не допусна брейк при подаването си и спечели най-важната победа в кариерата си до момента.

Странен момент се случи в третия гейм от втория сет. Водейки с 2:0, Нарди имаше шанс за пробив и Джокович удари сервис, който италианецът видимо реши, че ще бъде дълъг и не подходи сериозно, но все пак върна слаб ретур. Топката премина над мрежата, а Джокович направи небрежен удар, на който Нарди отговори с уинър.

Ноле се оплака на съдията, че италианецът е спрял да играе и точката е трябвало да приключи, защото след това той самият е спряле. Реферът изслуша Джокович, но не се съгласи, отбелязвайки, че Нарди не е казал нищо или не е направил жест, че смята сервиса за аут. Изглежда това зареди Ноле с енергия и той спечели втория сет с 6:3, печелейки пет поредни гейма.

Нарди обаче стигна до победата в третата част, когато редуваше уинъри от форхенд. На осминафиналите в Индиън Уелс той ще се изправи срещу поставения под №17 американец Томи Пол, елиминирал Юго Умбер след 6:4, 6:4.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!