Шефът на All England Lawn Tennis Club (AELTC), който организира турнира от Големия шлем - Уимбълдън, Скот Лойд потвърди, че се водят преговори между неговата организация и правителството на Обединеното кралство относно участието на руски и беларуски играчи в турнира това лято.

"Това е невероятно трудна и сложна ситуация. Случващото се в Украйна е ужасно. Ние сме в диалог с властите, с тенис организациите. И, разбира се, ние отлично разбираме обществените настроения. Опитваме се да намерим най-добрия вариант, за да гарантираме, че турнирите в Обединеното кралство това лято ще се проведат в съответствие с очакванията“, коментира Лойд пред Tennis 365.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Първоначално министърът на спорта на Великобритания Найджъл Хъдълстоун каза, че организацията иска да получи писмено потвърждение от руските тенисисти, където те посочват, че не получават подкрепа от президента Владимир Путин, Русия или Беларус.

По-късно се появи информация, че организаторите на Уимбълдън могат да отстранят всички руски тенисисти, които планират да участват в турнира, без заповед от Министерството на спорта на Обединеното кралство.

Турнирът от Големия шлем стартира в Лондон на 27 юни.